Sastojci za koru:
- 8 zumanaca
- 8 kasika secera
- 8 kasika mleka
- 8 kasika ulja
- 8 kasika brasna
- pola kesice praska za pecivo ili kasicica sode bikarbone
Srednji deo:
- 700 gr jagode
- 3 kasike secera
Fil:
- 8 belanaca
- 11 kasika secera
- pola litra vode
- 2 pudinga od vanile
Priprema:
Jagode stavite sa secerom da puste sok a za to vreme pripremiti koru.
Kora:
Umutiti penasto zumanca sa secerom, dodati mleko i ulje, mutiti jos malo pa dodati brasno sa pecivom. Zatim sve mesati kasikom, staviti u nauljen i pobrasnjen pleh promera oko28 cm i peci na 20 min na 180°C, ali za svaki slucaj proveriti cackalicom da li je peceno- ako je peceno bice cista cackalica kad je izvadite iz testa. Koru prohladiti, pa na jos toplu (ne vrelu) poredati jagode i zaliti sa svim sokom koje su pustile. Koru blago izbockati da bolje upije sok.
Fil:
Umutit belanca, dodati 8 kasika secera pa umutiti u cvrst sneg i ostaviti ih sa starne. Staviti pola od vode da se skuva sa 3 kasike secera, a sa pola razmutit puding. Sipajte polako u vodu dokkuva razmucenpuding i lgano mesajte dok se ne zgusne. Skloniti sa sporeta i odmah staviti u belanca. Mutiti dok se lepo ne sjedine i preliti preko jagoda. Ostaviti kolac da se stegne u frizideru jedno 2 do 3 sata. Po zelji moze da se stavi i slag.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment