Sastojci:
- 700 g šlaga
- 4 dl hladne kisele vode
- 3 čaše (180 ml) kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog Plazma keksa
- 500 g jagoda (malina ili višanja)
Priprema:
Umutiti šlag i kiselu vodu. U drugoj posudi viljuškom pomešati kisele pavlake i šećer u prahu.
Sastaviti oba dela, mešati kašikom da se masa sjedini i podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati mleveni Plazma keks, prethodno odvojite 4 kašika.
Masu sa keksom staviti na tacnu, preko poredjati jagode, posuti sa mlevenim keksom (da upije višak soka od voća) a zatim premazati
drugim delom i istim ukrasiti.
Ova torta je sa jagodama, ali sam pravila i sa višnjama. Ne znam koji je ukus lepši.
Napomena: Pre serviranja neka par sati nek stoji u frizideru!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment