Sastojci i priprema:
Za veca slavlja ili praznike volim na stolu uz pecenje da bude slani rolat, slana torta ili neka dobra salata.
Kora1:
- 2 jaja
- 1 dcl jogurta
- 1 dl. ulja
- 6 punih supenih kasika brasna
- malo soli
- pola kesice praska za pecivo
Ova kora ce vam biti zuta, istresti je u nauljen i brasnom posut pleh, pece se na 200 stepeni oko 20 min. Napraviti jos dve kore, samo sto u jednu dodajemo 200 gr obarenog, iscedjenog i iseckanog spanaca, a u drugu 2 supene kasike ajvara, ako nemate ajvar mozete staviti i 1 supenu kasiku aleve paprike.
Fil:
- 600 gr mekog sira za pitu
- 1 margarin
- 1 casa kisele pavlake
- 400 gr salame ili suvog mesa
malo posoliti i sve lagano sjediniti. Filovati tortu prvo zuta kora, crvena kora, zelena kora….Gore tortu premazati sa mesavinom malo pavlake i sira…..Ja sam na svako parce sa spricom za tortu stavila ruzicu od sira i pavlake, posula seckane crvene paprike i zeleni deo od mladog luka….Stavite u frizider da se ohladi i sluziti uz pecenje….
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment