Sastojci:
- 40 dkg brasna
- 18 secera
- 25 dkg margarina (12 dkg masti)
- 2 zumanjka
- Korica naribanog limuna
- 3 kasike kiselog vrhnja
Fil:
- 60 dkg svjezeg kravljeg sira
- 28 dkg secera
- 2 vanili secera
- 1 ½ kasiku brasna (kasiku vrhom punu)
- 4 jaja
Priprema:
Od gornjih sastojaka zamijesi prhko tijesto za sir pitu.
Tepsiju 36 sa 22 cm (namazi sa masnocom i pobrasnavi).
Razdijeli tijesto u 2 dijela, razvaljaj, jedan list stavi u tepsiju.
Sir, secer, vanili secer, brasno, zumanjca izradi sa kuhacom.
6 bjelanjaka izlupaj pjenasto i cvrsto pa dodaj u sir kremu. Sve zajedno promjesaj i
istresi na tijesto. Drugi dio razvaljaj i preklopi, izbockaj vilicom i stavi peci.
Peci na 200 stepeni 30 minuta. Toplu posuti secerom u prahu i vanili secerom.
Napomene: Jako je ukusna pita! Probajte.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment