Sastojci:
(tepsija 21×35)
Kora:
- 5 bjelanjaka (snijeg)
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- pola praška za pecivo
Umutiti čvrsto bjelanjke u snijeg. Dodati im šećer i nastaviti mutiti. Dodati i ulje. Na kraju umješati kašikom pomješano brašno sa praškom za pecivo i kakao prah. Tepsiju obložiti pek papirom. Peći koru 20 min. na 180°
Krema:
- 5 žumanjaka
- 5 kašika gustina
- 150 gr šećera
- 2 vanilije
- 0,5 l mlijeka
- 100 gr čokolade
- 1 margarin od 250 g
Umutiti žumanjke i gustin sa malo mlijeka, a ostalo mlijeko zakuhat sa šećerom i vanilijom. Dodat gustin i kad je krema dovoljno ukuhana
maknut sa peći, dodat 1 čokoladu i prohladit.
U mlaku kremu dodat margarin i dobro sjedinit.
Redat: biskvit-pola kreme-petit keks-šljivov pekmez-drugi dio kreme. Ohladit. Na kolač nanijeti 2 čokoladne šlag kreme u vidu puslica.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment