Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Sastojci za fil:
- 500 gr mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleka po potrebi
Priprema:
Kvasac potopite sa 2 dl mlake vode, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da kisne.
Varjačom umutite jaja, dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje, prašak za pecivo.
Postepeno dodajite brašno i zamesite mekše testo. Prekrijte krpom i ostavite da naraste.
Nadošlo testo podelite na dva dela i tanko rasklagijajte. U šerpu stavite mlevene orahe, šećer i mleka toliko da se nakvase orasi.
Neprekidno mešajte na toploj ringli, toliko da orasi odmekane.
Filujte rasklagijano testo i uvijte u štrudle.
Stavite ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Pecenu strudlu pustite oko 30-tak minuta prekrivenu da malo omeksa i prohladi se, a zatim je iecite na parcad i posluzite.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment