Sastojci:
- 1 kesa “Zlatni pek” petita
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 9 dl mlijeka
- 300 g šećera
- 1 kesica instant kafe
- 1 margarin od 250 gr
- 100 g čokolade
- 2 kesice šlag-krema od čokolade
- kuvana kafa za natapanje keksa
Priprema:
Staviti šećer da se karamelizuje. Kad požuti dodati 7 dl mlijeka, a u ostalih 2 dl umutiti pudinge.
Kad se sav šećer istopi u provrelo mlijeko ukuvati pudinge.U vruću smjesu istresti kesicu instant kafe.
U ohlađeno umiješati oko 180 g margarina. Čokoladu podijeliti na 5 jednakih dijelova. Umutiti šlag kreme sa mlijekom ili vodom.
Ređati: red keksa natopljen u kuvanu kafu, petinu čokolade otopiti sa malo margarina pa premazati po keksu, zatim fil, pa 2-3 kašike šlaga i sve tako redom.
Gore premazati šlagom i narendati poslednju petinu čokolade.
Napomene: Može se napraviti i posna varijanta, tako što pudinge kuvate u vodi umjesto u mlijeku.
Tortu napraviti nekoliko sati pred posluzenje, da za to vreme keks upije vlaznost i arome se spoje.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment