Sastojci:
- 2 l mleka
- 300 g secera
- 40 g zelatina
- 400 g slaga
- 250 g mlevene plazme
- 250 g mlevenih cokoladnih napolitanki
Priprema:
1,5 l mleka i secer pomesati pa od toga uyeti 1 solju u koju razmutimo zelatin.
Ostatak stavimo da provri pa dodati razmucen zelatin. Kuvati 5 minuta na vrlo tihoj vatri. Ostaviti da se hladi i stegne, oko 3 sata.
Umutiti slag sa pola litre mleka pa ga sjediniti sa zeliranim mlekom.
Uzmite veliku posudu jer ispadne velika kolicina kad se spoji slag i mleko. Podeliti na tri dela.
Prvi ostaje beo, u drugi dodamo keks, a u treci napolitanke.
Vecu serpu obloziti folijom pa sipati prvo fil sa plazmom pa beli i na kraju fil sa napolitankama.
Ostaviti par sati u frizider, potom je prevrnuti na tacnu za tortu i ukrasiti po zelji.
Posluziti i uzivati!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment