Sastojci za kore:
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 12 kašika mlevenih lešnika ili oraha
- 750 ml čokoladnog mleka
Sastojci za fil:
- 750 ml kisele pavlake
- 300 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog Plazma keksa
- 400 g šlaga
- 4 dl hladne kisele vode ili mleka
Priprema kora:
Umutite 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 4 kašike mlevenih lešnika. Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh obima po zelji te pecite koru oko 15 minuta na 220 stepeni. Tako ponovite još 2 puta. Vruću koru izvadite na tacnu i odmah zalijte čokoladnim mlekom. Isto uradite i sa preostale 2 kore. Zatim ostavite da odstoje pola sata da bi upile svo cokoladno mleko.
Priprema fila:
U vanglicu sipajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, dobro promešajte kašikom, pa dodajte mleveni Plazma keks i sjedinite masu. Umutite 200 g šlaga sa 2 dl hlanog mleka. Trećinu fila od Plazme nanesite na koru, preko nanesite trećinu umućenog šlaga. Zatim ponavljajte naizmenično. Preostalih 200 g šlaga umutite sa 2 dl hladnog mleka i ukrasite tortu.
Napomene: Torta pre posluzenja treba da odstoji par sati u frizideru (najbolje da prenoci).
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment