Sastojci za koru:
- 3 jaja
- 3 kasike secera
- 3 kasike brasna
- 2 kasike kakaoa
- 2 kasike ulja
- pola praska za pecivo
Fil:
- 1 puding od vanile
- 6 kasika brasna
- 12 kasika secera
- 1 l mleka
- 200 g margarina
- 2 vanilin secera
Sirup:
- 2 case vode
- 350 g secera
Glazura:
- 100 g cokolade
- 2 kasike ulja
Priprema:
Umutiti redom sastojke za koru.
Ispeci koru u kalupu srednje velicine koji ste dobro premazali i posuli sa brasnom na 180 C pa je ohladiti.
Skuvati sirup, ohladiti ga, pa ga sipati preko hladne kore. Ostaviti da upije oko pola sata.
Staviti 800 ml mleka i secer da provri. U 200 ml mleka razmutiti brasno i puding pa ukuvati sa mlekom.
Skloniti sa vatre, dodati vanilin secer i margarin pa mesati da se istopi.
Vruc fil sipati preko kore. Ostaviti par sati da se kolac ohladi i stegne.
Premazati ga istopljenom cokoladom, sacekati da se glazura na kolacu stegne, te ga iseci na kocke i posluziti..
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment