Sastojci:
- 800 gr brasna
- 1 kocka svjezeg kvasca ili(1 digo)
- ½ zlicice soli
- ½ dcl ulja
- 4 ½ dcl tople vode (da mozes prst drzati unutra )
- ½ zlicice secera 1 jaje
- 16 Hrenovki-Viršli
Priprema:
Uzmi vecu zdjelu stavi brasno, sol, secer, ulje napravi jamicu i stavi kvasac u sredinu.
Zalij sa 1 dcl ugrijane vode. Pokrij sa kuhinjskom krpom i pusti par minuta da nadode.
Umijesi sa ostatkom vode i pobrasnavi ga te pusti da se dize 30 minuta.
Gotovo dizano tijesto istresi na pobrasnavitu dasku.
Za punjenje:
Skuhaj 16 kom hrenovki (pazi da ne puknu).
Od tijesta odrezi 1 dio i razvaljaj u jednu duzu kobasicu.
Hrenovke motaj sa tijestom kao na slici i slazi u podmazanu i pobrasnavitu tepsiju u manjim razmacima da se ne slijepe.
Smotani Hot Dog premazi sa zumanjcetom i stavi peci na 200 gradi 30 minuta. Sluziti sa senfom.
Napomene: Mogu se jesti i tople i hladne, kao predjelo ili glavno jelo.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment