Sastojci:
- keks petit ili neki drugi bez fila
- 400 ml. mlijeka
- 300 gr. secera u prahu
- 350 gr. cokolade
- 350 gr. oraha
- 220 gr. putera
- malo mlijeka
- 1 kasikica instant kafe
Priprema:
Mlijeko i secer prokuhat. Sklonit sa peci, dodat cokoladu i mjesat dok se cokolada ne istopi.
Samljet orahe dodat kremi pa dobro izmjesat.
Prohladit na sobnoj temperaturi, pa ostavit u frizider da se potpuno ohladi.
Puter omeksat na sobnoj temperaturi, izmutit pa dodat kremi.
Ponovo dobro izmutit pa ostavit u frizider da se jos malo stegne.
U neku posudicu stavit malo mlijeka i kafu.
Keks namakat u mlijeko, ali samo jednu stranu, redat na tacnu i mazat kremom.
Istom kremom namazat tortu okolo i ukrasit mljevenim orasima.
Ostaviti tortu par sati u frizider prije posluzenja, potom je isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment