Sastojci potrebni za koru:
- 2 čaše jogurta
- 1,5 čaša (od jogurta) šećera
- 2 čaše brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 čaše ulja
Sastojci potrebni za preliv:
- 100 gr čokolade
- 100 gr margarina
- 10 kašika mleka
- 5 kašika šećera
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu. Postepeno sipajte jogurt i neprestano mešajte kašikom.
Sipajte ulje i mutite da se ulje sjedini,a šećer istopi. Sa malo margarina podmažite pleh i pospite brašnom.
Sipajte masu ravnomerno, i pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite na 200. Pecite oko 20 minuta.
Ostavite da se prohladi. Otopite čokoladu, margarin i mleko. Sipajte šećer i mešajte dok se ne rastopi.
Isecite krajeve i ceo kalač izbockajte viljuškom. Prelijte prelivom, ostavite da se prohladi pa isecite na kocke i posluzite.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment