Sastojci i priprema:
Recept sa stranice TAJNA BOSANSKE KUHINJE. Malo se razlikuje od originala, u nacinu pripreme i kolicine secera za zaljev, ja sam je smanjila za 15o grama.
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kasika secera
- 1 vanilija secer
- 8 kasika griza
- 4 kasike brasna
- 1 prasak za pecivo
- naribana korica limuna
Zaljev:
- 600 grama secera
- 600 ml vode
- sok od jednog limuna
Umutiti zumanjke sa secerom i vanilijom secer, dodati pomijesano brasno sa grizom i praskom za pecivo i izribanu koru limuna. Umutiti bjelanjke pa ih rucno dodati u predhodnu masu. Tepsiju premazati maslacem, posuti brasnom i u nju staviti umucenu masu za kolac. Peci na 200 stepeni 2o minuta. Kolac zaliti skuhanim zaljevom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment