Sastojci:
- 6 jaja
- 2 manje šoljice za kafu šećera
- 6 kašike šećera
- 2 manje šoljice za kafu ulja
- 6 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g čokolade
- 125 g margarina
- 100 g euroblok čokolade
Priprema:
Umutiti belanca, dodati 2 šoljice šećera i miksati dok se ne istopi, sipati ulje, zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i 50 g rendane čokolade.
Promešati lagano varjačom da se sjedini i sipati u podmazan i brašnom posut pleh. Pleh stavite u predhodno zagrejanu rernu i pečite koru 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Pečenu koru izvadite na tacnu i ohladite.
Žumanca, 6 kašika šećera, 125 g margarina i 50 g čokolade kuvajte na pari. U međuvremenu izrendajte euroblok. Kuvan fil nanesite na koru i odmah pospite izrendanim euroblokom.
Ostavite da se ohladi i sečite na štanglice.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment