Sastojci za podlogu:
- 200 gr mljevenog keksa
- 100 gr omeksalog maslaca
- pola ribane korice limuna
Za limun kremu:
- 500 gr mascarpone sira
- 2,5 dcl slatkog vrhnja
- 50 gr secera
- 2 vanil secera
- sok od jednog limuna
- ribana korica 2 limuna
- 10 gr zelatina
Za jagoda krem:
- 500 gr jagoda
- 100 gr secera,
- 10 gr zelatina
Za dekoraciju:
- jagode, slag pjena, bijela cokolada..
Priprema:
Keks, maslac i koricu limuna zamijesiti i staviti kao podlogu.
Zelatinu potopiti da nabubri.
Izmiksati preostale sastojke, otopiti nabubrelu zelatinu, dodati je u krem, izmiksati sve i istresti preko podloge.
Ostaviti u frizider da se ohladi. Zelatinu potopiti u malo vode da nabubri.
Jagode samljeti, dodati secer i kratko prokuhati.
Dodati zelatinu, izmijesati, malo ohladiti i istresti preko limun kreme.
Dekorisati tortu sa jagodama, slagom i bijelom cokoladom…
Ostaviti par sati tortu u frizider da se kreme fino stegnu, potom je isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment