Sastojci za jednu koru (potrebne su tri):
- 200 g brasna
- 1 prasak za pecivo
- 7 kasika secera
- 2 dl kisele vode
- 1 dl ulja
Sastojci za fil:
- 1 l pirincanog mleka
- 3 pudinga od vanile
- 10 kasika secera
- 1,5 margarin (375 gr)
- 100 g secera u prahu
- jagode kolicina po zelji
- 200 gr posnog slaga
Pomesati 200 g brasna, 1 prasak za pecivo, 7 kasika secera, 2 dl kisele vode, 1 dl ulja i na papiru za pecenje ispeci tako tri kore (ovo je mera za jednu koru). Peci na temperaturi od 180 C u tepsiji srednje velicine.
Fil:
Skuvati u 1 l pirincanog mleka 3 pudinga od vanile sa 10 kasika secera i ohladiti. Umutiti 1,5 margarin sa 100 g secera u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom. Filovati: kora- fil – jagode i tako tri puta. Umutiti 200 g posnog slaga i premazati tortu. Tortu ostaviti par sati na hladjenje, a potom je iseci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment