Sastojci za koru:
- 9 jaja
- 9 kasika secera
- 8 kasika brasna
- 3 kasike kakaoa
- 2 praska za pecivo
Sastojci za fil:
- 1 l hulala (slatke pavlake)
- 2 banane
- 100 gr kokosovog brasna
- 100 gr mlijecne cokolade
- orasi
- 1 kesica kreme od jagoda
Priprema kore:
U posudu izlupati 9 jaja, dodati 9 kasika secera i dobro izmutiti mikserom. Nakon toga polako mutiti mikserom i dodavati 3 kasike kakaa, 2 praska za pecivo i 8 kasika brasna te mutiti dok se smjesa ne sjedini. Smjesu podijeliti na tri dijela i ispeci na 180 C u okruglom kalupu za torte 28 cm koji ste prethodno oblozili pek papirom pa usuli masu. Kada se kore ispeku ostaviti ih da se ohlade.
Fil:
U posudi izmutiti 1 l hulala (slatke pavlake) i smjesu podijeliti na tri dijela. U prvi dio smjese isjeckati sitno 2 banane i izmutiti, u drugi dio smjese dodati kokosa po zelji i izmutiti, a u treci dio se nista ne dodaje.
Na kalup staviti jednu koru i premazati sa prvom smjesom (hulala i banane), na to staviti drugu koru i premazati drugim dijelom smjese ( kokos i hulala), na to staviti trecu koru i cijelu tortu premazati sa preostalim hulala slagom.
Zatim cokoladu i orahe izrendamo i pospemo po torti.
Kremu od jagoda izmutimo i ukrasimo tortu po zelji. Dobro tortu ohladiti prije serviranja!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment