Sastojci:
- 5 jaja
- 2 dcl secera
- 2 dcl mlijeka
- 2 dcl ulja
- 2 dcl griza
- 2 dcl mljevenog ljesnjaka
- 2 dcl brasna
- 1 prasak za pecivo
Agda/sirup:
- 2 solje secera
- 3 solje vode
Fil:
- 1 puding od malina
- 5 dcl vode
- 2-3 kasike secera
Priprema:
Umutiti jaja i secer tome dodati ostale sastojke za koru. Ispeci koru u plehu velicine ca.23×30 na 200 c oko 30 min.
Skuhati sirup od secera i vode i zaliti kolac vrucom agdom/sirupom.
Skuhati puding od malina sa 5 dcl vode i 2-3 kasike secera i preliti preko kolaca.
Posuti rendanom cokoladom ili ukrasiti po zelji, ohladiti, pa posluziti kolac.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment