Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 16 kasika secera
- 16 kasika mlijeka
- 16 kasika ulja
- 16 kasika brasna
- 2 kasike kakaa
- 1 prasak za pecivo
- 1 vanilin secer
Krema:
- 500 ml. mlijeka
- 3 kasike gustina
- 2 kasike brasna
- 200 gr. putera
- 5-6 kasika secera
- 250 gr. manchmalov
- 2 kasike soka od limuna
- 1 kutija smrznutog slaga (whipped topping)
Glazura:
- 200 gr. cokolade
- 2-3 kasike ulja
- malo slaga za ukrasavanje (moze i bez njega)
- kokosovo brasno za uvaljat kolacice
Priprema:
Izmutite jaja i secer.
Dodajte ulje i mlijeko pa mutite.
Dodajte brasno, kakao, prasak za pecivo i vanilin secer.
Lagano izmjesajte i istresite u nauljenu i sa malo brasna posutu tepsiju.
Pecite na 200 C oko 10 minuta, smanjite na 180 i pecite dok kora nebude gotova.
Gotovu koru prohladite, okruglim kalupom vadite kolace i presjecite ih.
Istu koru pravite dva puta i pecite u tepsiji broj 30.
Na pec stavite mlijeko i secer da prokuhaju.
Sa malo mlijeka izmutite brasno i gustin, pa dodajte prokuhalom mlijeku.
Skuhajte kao puding i maknite sa peci.
Puter ostavite da omeksa na sobnoj temperaturi.
U mikrovalnoj omeksajte mancmalov sa limunovim sokom.
Dodajte kremi, izmutite i ostavite dase potpuno ohladi.
Izmutite puter sa malo secera u prahu i dodajte potpuno hladnoj kremi.
Kremi dodajte i slag pa izmutite.
Kolacice spajajte kremom, namazite okolo, i uvaljajte u kokosovo brasno (samo sa strana).
Otopite cokoladu i nanesite na svaki kolacic.
Ohladite i ukrasite sa malo slaga ako hocete.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment