Sastojci:
- 150 g šunkarice
- 150 g kačkavalja
- 150 g kiselih krastavaca
- 3 jaja
- 100-150 g šargarepe iz turšije
- 1/2 čaše ulja
- 1.5 čaša jogurta
- 1.5 čaša brašna
- 1/2 praška za pecivo
- soli po potrebi
- susam za posipanje
Priprema:
Najpre umutiti jaja, pa dodati ulje i jogurt. Zatim dodati brašno sa praškom za pecivo.
Na kraju dodati iseckane sastojke: krastavce, šunkaricu, šargarepu i kačkavalj.
Izliti masu u pouljenu i pobrašnjenu đuvečaru.
Posuti susamom i peći na 200 stepeni, dok ne porumeni.
Servirati uz kefir, jogurt, kiselo mleko….
Napomene: Čaša je od 2 dl.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment