Sastojci potrebno za eklere:
- 400 gr vode
- 100 gr ulja
- 300 gr brasna
- 1 prasak za pecivo
- 5 jaja srednje velicine
Sastojci za fil:
- 5 zumanaca
- 10 kasika secera
- 8 kasika brasna
- 1 l mleka
- 80 gr margarina
- 2 vanil secera
- 150 gr cokolade
- 7 kasika ulja
Priprema:
Vodu i ulje sipajte u šerpu i staviti na vatru da provri, kada provri skinite sa šporeta i dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjedinite masu varjačom i dobro ohladite. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u špric, istiskajte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite neotvarajući rernu na 180 stepeni 25 minuta.
Od 1 litre mleka odvojte 2 dl a ostatak stavite da provri. Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno i dobro sjedinite sa 2 dl mleka. Kada mleko provri sipajte razmucena zumanca i kuvajte neprestano mesajuci oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa dodajte umucen margarin sa vanil secerom.
Ohladjene eklere rasecite i punite filom uz pomoc sprica za torte, i svaki preklopite. Otopite cokoladu sa uljem i prelijte svaki ekler.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment