Sastojci:
- 65 dkg brasna
- 20 dkg secera
- 2 jaja
- 40 dkg margarina
- malo soli
Nadjev:
- 15 dkg grozdica
- 4 zlice ruma
- 2 kg kiselih jabuka
- Sok od limuna
- 1 puding (vanilija)
- 7,5 dl slatkog vrhnja
- 1 vanili secer
- 12,5 dkg secera
- zumanjak za mazanje
Priprema:
Umijesi prhko tijesto od brasna margarina, soli, secera i jaja. Pusti 1 sat da odstoji.
Grozdice oprati i namociti u rumu. Jabuke prepoloviti, ocistiti od kostica i premazati
limunovim sokom. Prasak za puding izmijesati sa 1.5 dl slatkog vrhnja, a 6 dl vrhnja skuhati
sa secerom i vanili secerom. Ukuhati prasak za puding i preliti preko jabuka.
Postupak:
Polovicu tijesta razvaljati na namasteni i pobrasnaviti lim. Polovice jabuka napuniti grozdicama
I utisnuti na razvaljano tijesto jednu do druge. Jabuke preliti pudingom ukuhanim u slatkom
vrhnju. Razvaljati drugu polovicu tijesta i prekriti kolac, pritisnuti rubove tijesta.
Peci na 200 gradi sat i do sat i pol vremena. Petnaest minuta prije kraja pecenja izvadi kolac
i premazi razmucenim zumanjkom.
Napomene: Ovaj kolac sam nasla u kupljenoj knjizi Moji najbolji kolaci, napravila i ovako je meni ispalo!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment