Sastojci potrebno za koru:
- 5 jaja
- 2 kašike meda
- 2 kašike šećera
- 1 kašika kakaoa
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 2 kašike ulja
Sastojci za fil:
- 2,5 dl slatke pavlake
- 1,5 dl hladnog mleka
- 1 kašika meda
- 1 kesica želatina
- 1 kesica šlagfixa
Glazura:
- 100 gr čokolade
- 100 gr mlečne čokolade
- 150 gr margarina
Priprema:
Belanca penasto umutiti, dodati med i šećer, izmiksati, jedno po jedno žumance, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivi i na kraju uvršnu kašiku kakaoa. Masu izliti u podmazan ili obložen papirom za pečenje pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 10 do 15 minuta, ne duže. Prohladjenu koru raseći tako da dobijete dve. Ja sam pekla u plehu veličine 40×30, a mozete i u manjem, ukoliko želite deblju koru.
Slatku pavlaku umutite dodajite mleko, zatim med, izmutite, sipajte šlagfix i sjedinite sve zajedno. Želatin rastopite sa 5 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta, zatim ugrijte, ali nesme da vri. Dodajte ga u slatku pavlaku i mutite oko 15 minuta. Fil stavite izmedju kora.
Čokolade rastopiti sa margarinom na pari i preliti preko kore. Ostaviti da se ohladi i seći po želji.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment