Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 250 g maslaca
- malo praška za pecivo
- malo soka i korice limuna
- 1/2 kg trešanja (može i više)
Priprema:
Očistiti trešnje od koštica i samleti ih u “secku”. Pustiti ih da otpuste sok.
Umutiti 250 g maslaca sa 200 g šećera, dodati malo praška za pecivo, malo soka i korice limuna. Zatim dodati 4 žumanjka i 300 g brašna. Dalje mešati.
U posebnoj posudi izmiksati 4 belanjka i dodati ih postepeno prethodnoj masi i umešati varjačom. Dobro homogenizovati i testo podeliti na dva dela.
Jedan deo testa razvući po pouljenoj i pobrašnjenoj đuvečari. Na testo naneti fil od oceđenih trešanja, kojima je dodano nešto mrvica. Pokriti drugim delom testa i peći na 200 stepeni, dok ne porumeni. Probati nožem ili čačkalicom da li je pečeno.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment