Sastojci za koru:
- 6 zumanaca
- 6 kasika secera
- 6 kasika mlijeka
- 6 kasika ulja
- 6 kasika brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3 kasike kakao praha
Sastojci za fil:
- 750 g mlijeka
- 250 g secera
- 3 pudinga od jagode
- 6 bjelanaca
- 9 kasika secera
- 1 vanil secer
- jagode-sjecene (cca 600 gr) i 2 slag kreme sa jagodom
Priprema:
Zumanca umutiti sa secerom, mlijekom, uljem, brasnom i praskom za pecivo. Ispeci koru na umjereno-jakoj temperaturi. Mlijeko, secer i puding od vanile skuhati u puding. Umutiti 6 bjelanaca sa 8 kasika secera i vanil secerom u cvrst sne, te dodati u vruc puding i dobro sjediniti mikserom. U prohladjeno dodati sjeckane jagode. Izliti preko kore, a odozgo premazati dobro umucenom slag kremom od jagode. Ukrasiti po zelji.
Prijatno!!!
Mozda nisam bas najljepse isjekla kolac. Ali u ukus nemojte sumnjati Pozdrav!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment