Sastojci za kore:
- 2 jaja
- 20 gr masti ili margarina
- 2 kasike meda
- 3 kasike mleka
- 150 gr secera
- 450 gr brasna
- 1 kasicica sode bikarbone
Sastojci za kremu:
- 3 dcl mleka
- 3 kasike brasna
- 1 vanili secer
- 200 gr secera
Skuvati kremu i u ohladjeno dodati 150 gr margarina i sve izmesati mikserom.
Jaje, mast, med, mleko, secer pomesati u serpici i kuvati na laganoj vatri da sastojci postanu tecni. Skloniti sa vatre i dodati drugo jaje, brasno i sodu b.b. Umesiti testo i podeliti na 4 jednake jufke. Svaku jufku sto tanje rastanjiti i peci na obrnutoj tepsiji, paziti samo da kore ostanu sto svetlije.
FILOVATI: KORA-POLA KREME-2 KORA-PREMAZATI SA 2-3 KASIKE PEKMEZA OD SLJIVA-3 KORA-POLA KREME-4 KORA-POSUTI MLEVENIM SECEROM…recept je sa kulinarike, jako je ukusan i fin kolac. Probajte, preporucujem.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment