Sastojci za jednu koricu:
potrebno je za pet korica
- 4 belanca
- 6 kašika secera
- 60 gr seckanih lesnika (ili oraha)
- 2 kasike mlevenog Plazma keksa
Sastojci potrbni za fil:
- 20 zumanaca
- 1 l mleka
- 16 kasika secera
- 4 kesice pudinga od vanile
- 8 kasika secera u prahu
- 500 gr margarina
- 200 gr bele mlecne cokolade
- 200 gr mlecne cokolade sa lesnicima
- 200 gr mlevenih pecenih lesnika
Za dekoraciju: fondan
Priprema:
Umutiti belanca sa secerom, zatim dodati seckane lesnike i mleveni keks i sjediniti masu varjacom.
Sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koricu desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Tako ponoviti jos 4 puta.
Od litre mleka odvojte 2 dl i razmutite zumanca i puding, pa procedite kroz cedilo da nebi bilo grudvica.
Ostalo mleko stavite da provri sa 16 kasika secera i kada provri skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi.
Umutite margarin sa secerom u prahu i sjedinite sa ohladjenim pudingom.
Podelite na dva dela i u jedan dodajte otopljenu belu cokoladu, a u drugi deo otopljenu mlecnu cokoladu sa lesnikom i mlevene lesnike.
Filujte naizmenicno: kora – braon fil, kora – zuti fil, kora – braon fil, kora – zuti fil, kora – braon fil. Okolo dekorisite fondanom ili slagom.
Tortu ostavite par sati u frizider pre posluzenja, preporuka je da se napravi dan ranije.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment