Sastojci za podlogu:
- 180 gr keksa (po zelji)
- 100 gr maslaca
Za kokos krem:
- 400 gr krem sira
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- 2,5 dcl mlijeka
- 100 gr kokosa
- 100 gr secera u prahu
- 50 gr kokosa
- 2 vanil secera
- 10 gr zelatine
Za dekoraciju:
- slag pjena
- cokolada
- listici mente
Priprema:
Zelatinu potopiti u malo vode da nabubri. 100 gr kokosa preliti sa 2,5 dcl mlijeka i pustiti nekoliko minuta da odstoji.
Izmiksati sir, vrhnje, secer, vanil secer i 50 gr kokosa. Dodati mlijeko sa kokosom i zatim dodati otopljenu zelatinu.
Kekse samljeti, dodati otopljeni maslac, zamijesiti i staviti kao podlogu.
Preko istresti kokos masu i ostaviti na hladjenje.
Dekorisati po zelji.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment