Sastojci:
- 1/2 kg kora
- 400 g sira
- 250 ml vode
- 140 ml ulja
- po potrebi soli
Priprema:
U serpici pomesati vodu i ulje i posoliti. Pre svakog prskanja kora promesajte ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
Okruglu tepsiju podmazati uljem i staviti 2 kore da krajevi vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
Peci u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok fino ne porumeni.
Napomene: Ako je sir slan, stavite malo soli. I nije toliko masna kao sto joj ime kaze!
Gotovu, pecenu pitu posluzite uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment