Sastojci:
- 2,5 solje brasna
- 1,5 solja sećera
- 1 mala kasika sode bikarbone
- 1 mala kasika cimeta
- 1 mala kasika kakaoa
- 3 velike kasike ulja
- 1,5 solja mleka
- 150 g cokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti sve navedene sastojke mikserom.
Sipati pola smese u tepsiju srednje velicine i peći na 250 stepeni 7-10 minuta.
Kada se uhvati korica izvaditi iz rerne i na vruće staviti dzem, a potom staviti na dzem drugi deo smese.
Vratiti u rernu da se ispece kolac do kraja.
Premazati sa istopljenom cokoladom, pustiti da se cokolada na kolacu stegne, a potom ga iseci na kcke i posluziti.
Odlican je uz kaficu, probajte!
Napomene: Ukoliko se izostavi obicno mleko i upotrebi neko drugo npr. sojino… dobijate posnu verziju medenog srceta.
Mozete slobodno umesto mleka sipati kiselu vodu!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment