Sastojci za koru:
- 7 bjelanjaka
- 300 gr secera u prahu
- 200 gr mljevenih oraha
- par kapi limunovog soka
Za krem:
- 200 gr maslaca
- 100 gr secera u prahu
- 7 zumanaca
- 300 gr mljevenih oraha
- 1,5 dcl mlijeka
Za dekoraciju:
- slag pjena
- bijela cokolada
- jagode
Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrst snijeg, dodati nekoliko kapi limunovog soka i na kraju dodati mljevene orahe.
Sjediniti sve istresti u pleh oblozen pek papirom i ispeci.
Ohladiti i isjeci na tri dijela.
Mlijeko prokuhati i vrelo preliti preko 300 gr oraha. Ohladiti.
Umutiti zumanca sa secerom i kuhati na pari nekoliko minuta. Ohladiti.
Izmiksati maslac, dodati zumanca i orahe, sjediniti i filati izmedju kora. Dekorisati kolac sa slag pjenom, jagodama i bijelom cokoladom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment