Sastojci:
- 100 gr badema (krupno mljevenih)
- 3-4 kasike mljevene plazme ili nekog drugog keksa
- 50 gr maslaca (ca. jedna kasika)
Saft od jagoda:
- 300 gr jagoda
- 1 kasika smedjeg secera (moze i obicni)
- 2 kasike marmelade od jagoda
- 1 kasika gustina ( ili preliva za voce)
Krema:
- 150 gr sira za kolace (philadelphia ili neki drugi)
- 2 dcl jogurta (naturel yoghurt)
- 2-3 kasike mljevenog secera
- 3 dcl slatke pavlake (vrhnje za slag)
- 5-6 jagoda (izmiksati u hakkeru)
- malo soka od limuna (po zelji)
Priprema:
U tavi otopiti maslac, proprziti bademe i keks, ostaviti da se malo ohladi.
Saft od jagoda:
Jagode isjeckati dodati smedji secer, marmeladu, gustin satsaviti sve zajedno i kuhati jedno 3-4 min.
Ostaviti da se ohladi.
Krema:
Sir, jogurt i secer u prahu umutiti mikserom, tome dodati 5-6 izmiksanih jagoda i sok od limuna.
Posebno umutiti slatku pavlaku, dodati u kremu od sira i sve polahko rucno izmjesati.
Sloziti u case:
Kasika przenih badema + krema + saft od jagoda + bademi + krema + saft od jagoda + bademi.
Ps: od ovog sam dobila 8 punih casa, a case se mogu puniti i do pola.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment