Sastojci za testo:
- 4 dl jogurta
- 2 dl ulja
- 6 čaše od 2 dl brašna
- 2 kesice praška za pecivo
Sastojci za fil:
- 300 g šunkarice (seckane na kockice)
- nekoliko seckanih kiselih krastavčića
- 150 g seckanog ili rendanog sira
- 1 belance
- origano
- kečap
Premazivanje:
- 1 žumance
- susam po želji
Priprema:
Jogurt i ulje sipajte u posudu, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite testo i ostavite dvadesetak minuta da odstoji. Pomešajte seckanu šunkaricu, sir i ktastavčiće sa umućenim belancem, dodajte kečapa i origana po želji.
Testo tanko rasklagijajte, vadite krugove čašom, sve dok se neutroši svo testo. Na sredinu kruga stavite po kašičicu fila, preklopite i pritisnite krajeve viljuškom, da ne iscuri fil.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, svaku premažite umućenim žumancem i pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne porumene. Pecene prekrite suvom cistom krpom i ostavite par minuta tako pokrivene do posluzenja da skoljke omekane. Mozete ih posluziti uz jogurt, kefir ili neki drugi mlecni napitak.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment