Sastojci:
- 5 jaja
- 15 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 15 kašika ulja
- 15 kašika mleka
- 1-2 kašike kakaa
- 1 prasak za pecivo
- 4 čokolade (2 lošije i 2 malo bolje)
- toping krema ili pola litre vrhnja za kuhanje
Priprema kore:
U posudu polupati 5 jaja, dodati šećer i miksati. Tokom miksanja dodati ulje, kakao, mleko, pecivo i brašno.
Nakon toga staviti u pećnicu na 180 stupnjeva i peći 30-40 minuta u tepsiji srednje velicine.
Fil:
Na vatru staviti posudu sa izlomljene 4 čokolade i toping kremu ili vrhnje za kuhanje i mješati lagano na tihoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
Kora se ohladi i raspolovi pa se pospe sa jednim dijelom čokolade kao i druga.
Kolac ostaviti da se ohladi, a potom ga isjeci na kocke i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment