Sastojci:
- 1 kg brasna (meni je uvek potrebno malo vise)
- 3 dl mleka
- 2 dl vode
- 1 dl jogurta
- 2 dl zejtin
- 1 prasak za pecivo
- 1 kocka kvasca
- 1 kasika secer
- 1 kasika soli
- eurokrem
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, kasiku brašna i malo mlakog mleka. Izmješajte i ostavite da se diže.
U brasno dodati so i pecivo pomesati, napraviti rupu pa dodati nadosli kvasac, i ostale sastojke zamesiti u glatku masu, prekriti i ostaviti da naraste.
Razviti koru sa oklagijom, preseci kao za kifle (napraviti trokute) i staviti nadev po zelji.
Kao sto sam rekla moze slatko, moze slano, zaviti u kiflu staviti u pleh i premazati sa umucenim jajetom.
Ja stavljam na svaku kiflu po malo margarina da bi bile mekse. Peci na 200 C dok ne porumene.
Pecene kifle prekriti suvom krpom, ostaviti par minuta da omeksaju pa posluziti uz jogurt ili neki drugi mlecni napitak.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment