Sastojci:
- 6 jaja
- 250 gr margarina
- 250 gr secer u prahu
- 10 kasike secera
- 100 gr mlevenih orasa
- 150 gr melevenog keksa
- 2 stangle cokolade
- 1 pakovanje oblandi
Priprema zuti fil:
Umutiti margarinsobne temperature sa secerom u prahu i dodati 6 zumanca. Sve umutiti u penastu zutu masu.
Braon fil:
Umutiti cvrsto 6 belanca, dodati secer, potom keks i orahe pa umutit kasikom i na kraju dodati otopljenu cokoladu.
Napomene: Ja nestavljam orahe nego stavim 350 gr mlevenog keksa. Vi ukoliko zelite mozete dodati orahe, ali tada izostavite ili smanjite kolicinu keksa.
Po receptu treba se filuje samo 3 lista, ali ja filujem svih 5 listova, tada oba fila namosite dva puta. Zadnju oblandu kada stavite ne filujete!
Tako pripremljene tj. filovane oblande pritisnite necim tezim i ostavite sat dva da se fil stegne, a potom je isecite na kocke ili rombove i posluzite.
Filovi prilikom nanosa na oblandu trebaju da budu skroz hladni (neka vam malo stoje u frizideru pre filovanja).
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment