Sastojci za testo:
- 500 ml vode
- 200 ml zejtina
- 300 gr brasna
- 1 kasicica praska za pecivo
- 7 jaja
Fil:
- 1 litar mleka
- secer po ukusu
- 2 pudinga od vanile
- 150agr brasno
- 1 margarin od 250 gr
Priprema testa:
Staviti vodu i zejtin da se kuva. Kad vri smaknuti sa vatre dodati brasno sa pecivom, pomesati i ostaviti da se ohladi.
U ohladjeno dodati jedno po jedno jaje i mutiti da se sve fino sjedini, meni je neki put potrebno manje jaja od 7 komada nekad vise nema pravila.
Masu staviti u spric pa istiskati u plex i peci u zagreanoj pecnici (oko 200 C) dok dobro pozute i nenarastu krofnice.
Fil:
Staviti mleko i secer da se kuva, kad provri dodati brasno i puding koji ste pomesali sa malo mleka od onog koji ste stavili da se kuva.
Kad se zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi. Ohladjeno sajediniti sa umucenim margarinom.
Pecene kolace preseci na pola i filovati, odozgo mozete staviti glazuru od cokolade.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment