Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Friday, May 10, 2013

Cimet trajni keks

Sastojci:cimet trajni keks Cimet trajni keks

  • 100 g masti
  • 50 g putera
  • 1 jaje
  • 4 kasike mleka
  • 1 kasicica sode bikarbone
  • 5 kasika meda
  • 130 g secera
  • 1 kasicica cimeta
  • 1 kasicica kakaoa
  • 450 g brasna
  • dzem

Priprema:

Penasto umutiti mast i jaje pa dodati sve ostalo sem dzema.

Uzimati od testa po malo, praviti kuglicu, spljostiti, utisnuti udubljenje i staviti malo dzema.

Poredjati u pleh na koji ste stavili pek papir pa ispeci na 190 stepeni oko 15 minuta.

Drzite ih u kutiji sa poklopcem, mogu da traju oko 15 dana ukoliko ih uspete sacuvati jer su zaista jako ukusni, mirisni keksici!

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment