Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Sunday, May 19, 2013

Ruske kape

Sastojci za koru:Ruske kape Ruske kape

  • 4 jaja
  • 16 kasika secera
  • 16 kasika mlijeka
  • 16 kasika ulja
  • 16 kasika brasna
  • 2 kasike kakaa
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilin secer

Krema:

  • 500 ml. mlijeka
  • 3 kasike gustina
  • 2 kasike brasna
  • 200 gr. putera
  • 5-6 kasika secera
  • 250 gr. manchmalov
  • 2 kasike soka od limuna
  • 1 kutija smrznutog slaga (whipped topping)

Glazura:

  • 200 gr. cokolade
  • 2-3 kasike ulja
  • malo slaga za ukrasavanje (moze i bez njega)
  • kokosovo brasno za uvaljat kolacice

Priprema:

Izmutite jaja i secer.

Dodajte ulje i mlijeko pa mutite.

Dodajte brasno, kakao, prasak za pecivo i vanilin secer.

Lagano izmjesajte i istresite u nauljenu i sa malo brasna posutu tepsiju.

Pecite na 200 C oko 10 minuta, smanjite na 180 i pecite dok kora nebude gotova.

Gotovu koru prohladite, okruglim kalupom vadite kolace i presjecite ih.

Istu koru pravite dva puta i pecite u tepsiji broj 30.

Na pec stavite mlijeko i secer da prokuhaju.

Sa malo mlijeka izmutite brasno i gustin, pa dodajte prokuhalom mlijeku.

Skuhajte kao puding i maknite sa peci.

Puter ostavite da omeksa na sobnoj temperaturi.

U mikrovalnoj omeksajte mancmalov sa limunovim sokom.

Dodajte kremi, izmutite i ostavite dase potpuno ohladi.

Izmutite puter sa malo secera u prahu i dodajte potpuno hladnoj kremi.

Kremi dodajte i slag pa izmutite.

Kolacice spajajte kremom, namazite okolo, i uvaljajte u kokosovo brasno (samo sa strana).

Otopite cokoladu i nanesite na svaki kolacic.

Ohladite i ukrasite sa malo slaga ako hocete.

Prijatno!

ruske subare Ruske kape

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment