Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Wednesday, May 8, 2013

Medeno srce

Sastojci:medeno srce Medeno srce

  • 2,5 solje brasna
  • 1,5 solja sećera
  • 1 mala kasika sode bikarbone
  • 1 mala kasika cimeta
  • 1 mala kasika kakaoa
  • 3 velike kasike ulja
  • 1,5 solja mleka
  • 150 g cokolade za kuvanje

Priprema:

Umutiti sve navedene sastojke mikserom.

Sipati pola smese u tepsiju srednje velicine i peći na 250 stepeni 7-10 minuta.

Kada se uhvati korica izvaditi iz rerne i na vruće staviti dzem, a potom staviti na dzem drugi deo smese.

Vratiti u rernu da se ispece kolac do kraja.

Premazati sa istopljenom cokoladom, pustiti da se cokolada na kolacu stegne, a potom ga iseci na kcke i posluziti.

Odlican je uz kaficu, probajte!

Napomene: Ukoliko se izostavi obicno mleko i upotrebi neko drugo npr. sojino… dobijate posnu verziju medenog srceta.

Mozete slobodno umesto mleka sipati kiselu vodu!

Prijatno!

 

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment