Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Saturday, May 11, 2013

Kremasta i fina torta sa kokosom i cokoladom

Sastojci za koru:divna i ukusna torta Kremasta i fina torta sa kokosom i cokoladom

  • 9 jaja
  • 9 kasika secera
  • 8 kasika brasna
  • 3 kasike kakaoa
  • 2 praska za pecivo

Sastojci za fil:

  • 1 l hulala (slatke pavlake)
  • 2 banane
  • 100 gr kokosovog brasna
  • 100 gr mlijecne cokolade
  • orasi
  • 1 kesica kreme od jagoda

Priprema kore:

U posudu izlupati 9 jaja, dodati 9 kasika secera i dobro izmutiti mikserom. Nakon toga polako mutiti mikserom i dodavati 3 kasike kakaa, 2 praska za pecivo i 8 kasika brasna te mutiti dok se smjesa ne sjedini. Smjesu podijeliti na tri dijela i ispeci na 180 C u okruglom kalupu za torte 28 cm koji ste prethodno oblozili pek papirom pa usuli masu. Kada se kore ispeku ostaviti ih da se ohlade.

Fil:

U posudi izmutiti 1 l hulala (slatke pavlake) i smjesu podijeliti na tri dijela. U prvi dio smjese isjeckati sitno 2 banane i izmutiti, u drugi dio smjese dodati kokosa po zelji i izmutiti, a u treci dio se nista ne dodaje.
Na kalup staviti jednu koru i premazati sa prvom smjesom (hulala i banane), na to staviti drugu koru i premazati drugim dijelom smjese ( kokos i hulala), na to staviti trecu koru i cijelu tortu premazati sa preostalim hulala slagom.
Zatim cokoladu i orahe izrendamo i pospemo po torti.
Kremu od jagoda izmutimo i ukrasimo tortu po zelji. Dobro tortu ohladiti prije serviranja!

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment