Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, May 13, 2013

Posna torta sa jagodama

Sastojci za jednu koru (potrebne su tri):posna torta sa jagodama Posna torta sa jagodama 

  • 200 g brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 7 kasika secera
  • 2 dl kisele vode
  • 1 dl ulja

Sastojci za fil:

  • 1 l pirincanog mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 10 kasika secera
  • 1,5 margarin (375 gr)
  • 100 g secera u prahu
  • jagode kolicina po zelji
  • 200 gr posnog slaga

Pomesati 200 g brasna, 1 prasak za pecivo, 7 kasika secera, 2 dl kisele vode, 1 dl ulja i na papiru za pecenje ispeci tako tri kore (ovo je mera za jednu koru). Peci na temperaturi od 180 C u tepsiji srednje velicine.

Fil:

Skuvati u 1 l pirincanog mleka 3 pudinga od vanile sa 10 kasika secera i ohladiti. Umutiti 1,5 margarin sa 100 g secera u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom. Filovati: kora- fil – jagode i tako tri puta. Umutiti 200 g posnog slaga i premazati tortu. Tortu ostaviti par sati na hladjenje, a potom je iseci na parcad i posluziti.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment