Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Friday, May 3, 2013

Čokoladna avantura

Sastojci:cokoladna avantura Čokoladna avantura

  • 500 gr jagoda
  • 100 gr secera
  • 4 lista zelatina
  • 1 kg mascarpone sira (ili mladog sira)
  • 500 gr cokolade
  • slag krema od cokolade
  • jagode
  • lomljena cokolada

Priprema:

Jagode ispasirati, dodati secer i prokuhati. Zelatinu namociti, otopiti i umijesati u jagode.

Smjesu izliti u posudu zeljenog oblika i ostaviti nekoliko sati u frizideru. Sir izmiksati i dodati mu cokoladu otopljenu na pari.

Vrsta cokolade ovisi o sopstvenom ukusu. Ostaviti u frizider oko pola sata.

U kalup staviti pola kreme, zatim sloj sa jagodama i potom ostatak kreme.

Dekorisati slag kremom od cokolade, svjezim jagodama i lomljenom cokoladom.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment