Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Wednesday, May 15, 2013

Ruska Baklava

Sastojci:Ruska baklava Ruska Baklava

  • 2 jaja
  • 250 gr. secera
  • 250 ml. mlijeka
  • 250 ml. ulja
  • 250 gr. griza
  • 250 gr. mljevenih oraha
  • 250 gr. brasna
  • 1 prasak za pecivo

Agda:

  • 700 gr. secera
  • 800 ml. vode

Priprema:

Izmutite jaja i secer.

Dodajte ulje i mlijeko pa ponovo mutite.

Zatim dodajte griz i orahe pa izmjesajte.

Dodajte brasno i prasak za pecivo pa ponovo mjesajte.

Istresite u nauljenu tepsiju i pecite na 350F-180C dok nedobije finu boju.

Dok se tijesto pece skuhajte agdu .

Gotovu baklavu isjecite i zalite toplom agdom.

Kada baklava upije agdu isjecite je na kocke i posluzite.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment