Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Thursday, May 16, 2013

Urmasice

Sastojci za testo:urmasice Urmasice

  • 250 g margarina
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 čaša jogurta
  • malo soli
  • 450 g oštrog brašna

Sirup:

  • 600 g šećera
  • 0.5 l vode
  • 1 limun

Priprema:

Najpre pripremiti sirup.
Pomešati vodu i šećer, zatim dodati 1 limun, isečen na kolutove. Kada sirup provri, kuvati ga još 8 -10 minuta, zatim skinuti sa ringle i ohladiti.
Za testo, umutiti margarin sobne temperature sa jajetom, pa zatim dodati čašu jogurta i nastaviti mešati. Na kraju postepeno dodavati brašno, kojem je dodan prašak za pecivo i so. Promešati varjačom, a zatim i na radnoj plohi, umesiti da bi se dobilo glatko testo.
Zatim otkidati, od testa, loptice (veličine većeg oraha), rastanjiti i staviti na rende, radi otiska šare. Krajeve rolati prema sredini i spojiti ih. U sredinu testa se može staviti i jezgro oraha/badema.
Urmašice slagati u nepodmazan pleh i peći na 200 C, dok ne porumene.
Zatim ih zaliti hladnim sirupom. U frižider i poslužiti ih rashlađene.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment