Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Thursday, May 16, 2013

Torta sa limun i jagoda kremom

Sastojci za podlogu:torta sa limun i jagoda kremom Torta sa limun i jagoda kremom

  • 200 gr mljevenog keksa
  • 100 gr omeksalog maslaca
  • pola ribane korice limuna

Za limun kremu:

  • 500 gr mascarpone sira
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • 50 gr secera
  • 2 vanil secera
  • sok od jednog limuna
  • ribana korica 2 limuna
  • 10 gr zelatina

Za jagoda krem:

  • 500 gr jagoda
  • 100 gr secera,
  • 10 gr zelatina

Za dekoraciju:

  • jagode, slag pjena, bijela cokolada..

Priprema:

Keks, maslac i koricu limuna zamijesiti i staviti kao podlogu.

Zelatinu potopiti da nabubri.

Izmiksati preostale sastojke, otopiti nabubrelu zelatinu, dodati je u krem, izmiksati sve i istresti preko podloge.

Ostaviti u frizider da se ohladi. Zelatinu potopiti u malo vode da nabubri.

Jagode samljeti, dodati secer i kratko prokuhati.

Dodati zelatinu, izmijesati, malo ohladiti i istresti preko limun kreme.

Dekorisati tortu sa jagodama, slagom i bijelom cokoladom…

Ostaviti par sati tortu u frizider da se kreme fino stegnu, potom je isjeci na parcad i posluziti.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment