Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Friday, May 17, 2013

Rahvanija sa grizom

Sastojci i priprema:nutma patispanja Rahvanija sa grizom

Recept sa stranice TAJNA BOSANSKE KUHINJE. Malo se razlikuje od originala, u nacinu pripreme i kolicine secera za zaljev, ja sam je smanjila za 15o grama.

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kasika secera
  • 1 vanilija secer
  • 8 kasika griza
  • 4 kasike brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • naribana korica limuna

Zaljev:

  • 600 grama secera
  • 600 ml vode
  • sok od jednog limuna

Umutiti zumanjke sa secerom i vanilijom secer, dodati pomijesano brasno sa grizom i praskom za pecivo i izribanu koru limuna. Umutiti bjelanjke pa ih rucno dodati u predhodnu masu. Tepsiju premazati maslacem, posuti brasnom i u nju staviti umucenu masu za kolac. Peci na 200 stepeni 2o minuta. Kolac zaliti skuhanim zaljevom.

Prijatno!

nutma patispanja rahvanija Rahvanija sa grizom

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment