Sastojci za koru:
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike mlijeka
- 3 kašike ulja
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
- 300 gr malina
- 100 gr šećera
- 1 kesica želatina
- 2 pudinga od vanilije
- 6 kašika šećera
- 0,7 l mlijeka
- šlag
Priprema:
Umutiti koru od 3 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike ulja, 3 kašika mlijeka, 6 kašika brašna i 1 praška za pecivo.
Smesu izliti u kalup promera 28 cm, te peći 15- 20 min. na 180 stepeni. Koru podjeliti na da dijela.
Maline i šećer staviti u šerpu da prokuhaju i u njih dodati pola otopljenje želatine.
Napraviti 2 pudinga u 0,7 l mlijeka sa 6 kaš. šećera i u njega dodati ostatak želatina.
Na podlogu za tortu staviti jednu polovicu kore i na nju staviti ohlađene maline, preko puding od vanilije, pa drugu koru.
Ostatak pudinga od vanilije premazati po gornjoj kori i tortu ukrasiti sa belim šlagom.
Dobro je ohladiti par sati u frizideru, potom je iseci na parcad i uzivati u finoj torti sa dosta kreme i voca.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment