Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Thursday, May 16, 2013

Torta sa kroasanima i mančmelouom

Sastojci kora:kroasan torta sa mancmelou Torta sa kroasanima i mančmelouom

  • 6 bjelanaca
  • 10 kašika šećera
  • 150 g. mljevenog lješnika (badema, oraha)
  • 3 kašike prezli

Sastojci za fil:

  • 1 l mlijeka
  • 6 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 250 g margarina
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 15 mančmelou keksa
  • 12 malih čokoladnih kroasana
  • 20-ak komada petit keksa
  • 2 kesice šlaga ili 250 ml slatke pavlake

Priprema kore:

Umutiti bjelanca i šećer dok ne bude pjenasto, zatim dodati lješnik i prezle i umiješati kašikom. Peći na pek-papiru na 180 stepeni oko pola sata.
Za fil ukuvati pudinge i žumanaca u mlijeku i šećeru. U ohlađen fil dodati umućen margarin i fil podijeliti na pola. U pola kreme dodati istopljeno 200 g čokolade i izmrvljen biskvit (donji dio) mančmeloua, a druga polovina fila ostaje žuta.

Ređati: kora, pola čoko fila, mančmelou, druga polovina čoko fila, red keksa namočenog u sok, pola žutog fila, kroasani, druga polovina žutog fila i gore šlag.
Napomene: Kad se poređaju kroasani, blago ih pritisnuti, pa nanijti fil preko njih. Umjesto petita može i neki drugi keks po želji (piškote ili plazma, čajni kolutići).

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment